FAQ

 • Heb ik een speciale lezerskaart nodig om de bibliotheek te kunnen betreden?

  Nee, een speciale lezerskaart is niet vereist. Iedereen mag de bibliotheek vrij betreden.

 • Op welke manier kan ik snel informatie over Vlaamse componisten vinden?

  Op de website van MATRIX bevinden zich meer dan 150 uitgebreide componistenfiches over evenveel Vlaamse componisten. Je vindt er van elke componist naast een korte biografie en werkbespreking, een werkenlijst, een bibliografie, een discografie, een link naar de uitgevers die werk van deze componist uitgeven, adresgegevens van de componist en indien beschikbaar een link naar zijn/haar persoonlijke website. Je vindt er ook een actueel overzicht van de partituren en opnames die MATRIX bezit van deze componist.

 • Wanneer is de leeszaal open?
  • Dinsdag: 10:00 - 18:00
  • Woensdag; 10:00 - 18:00
  • Donderdag: 14:00 - 18:00
  • Vrijdag: 14:00 - 18:00
  • Maandag, zaterdag en zondag: gesloten

  Ook open op melissa [at] matrix-new-music [dot] be (afspraak.)

Nieuws

De keuze van... Kobe

In 'De keuze van...' zet gitarist van Zwerm en artistiek coördinator van Cohort Kobe Van Cauwenberghe deze maand het Franse radioprogramme 'Le cri du patchwork' in de kijker. 

meer lezen

Nieuwe aanwinsten februari

Er landde weer heel wat moois in onze (digitale) brievenbus... Een selectie van wat deze maand binnenkwam op het documentatiecentrum.

meer lezen

De keuze van... Ann

In 'De keuze van...' plaatst componiste en kersverse MATRIX-medewerkster Ann Eysermans deze maand de lezing 'New Conceptualism in Music' door componist Johannes Kreidler in de kijker.

meer lezen

Fade Out

Een tijdje geleden fleurden we onze leeszaal op met een ingekaderde schets van componist Thomas Smetryns. Zo wordt bij het binnenkomen meteen de juiste 'toon' gezet!  

meer lezen

Nieuwe collega's

In augustus vervoegde de lieftallige Melissa het MATRIX-team als bibliothecaris. Midden januari verwelkomen we opnieuw twee nieuwe collega’s. We stellen hen graag aan u voor. Welkom Ann en Bert! 

meer lezen
Syndicate content