Leeszaal

Het documentatiecentrum van MATRIX stelt haar bezoekers een ruime leeszaal ter beschikking, waar jong en oud terecht kan voor het inkijken van partituren, het beluisteren van audio-opnames, het bekijken van DVD’s en het bestuderen van vakliteratuur. Er zijn permanent een tiental werkplekken beschikbaar. De toegang is gratis. 

In het documentatiecentrum bevinden zich meer dan 23.320 partituren en 14.820 audio-opnames van componisten van zowel binnen- als buitenlandse origine. Het merendeel van deze waardevolle collectie bevindt zich in een gesloten magazijn en kan ter plekke worden aangevraagd via één van onze permanent aanwezige bibliotheekmedewerkers of via onze online catalogus.

Naast het gesloten magazijn met partituren, CD's en DVD's, beschikt het documentatiecentrum ook over een uitgebreide referentiebibliotheek met een 1.500-tal monografieën, enkele gespecialiseerde tijdschriften en de relevante naslagwerken over kunstmuziek van na 1950. Deze zijn vrij raadpleegbaar.

In de leeszaal is bovendien steeds iemand van ons team aanwezig voor al uw vragen over nieuwe muziek, specifieke literatuur of MATRIX in het algemeen.

 

Openingsuren

  Passen deze uren niet voor u? Maak gerust een afspraak op een ander moment via melissa [at] matrix-new-music [dot] be (mail).


  Contactgegevens:
  Minderbroedersstraat 48
  3000 Leuven

  T: 016/37 41 62

  Voor meer vragen over de leeszaal, het magazijn of de referentiebibliotheek kunt u terecht op de pagina veelgestelde vragen of kunt u ons contacteren via info [at] matrix-new-music [dot] be (e-mail).

  Nieuws

  De keuze van... Kobe

  In 'De keuze van...' zet gitarist van Zwerm en artistiek coördinator van Cohort Kobe Van Cauwenberghe deze maand het Franse radioprogramme 'Le cri du patchwork' in de kijker. 

  meer lezen

  Nieuwe aanwinsten februari

  Er landde weer heel wat moois in onze (digitale) brievenbus... Een selectie van wat deze maand binnenkwam op het documentatiecentrum.

  meer lezen

  De keuze van... Ann

  In 'De keuze van...' plaatst componiste en kersverse MATRIX-medewerkster Ann Eysermans deze maand de lezing 'New Conceptualism in Music' door componist Johannes Kreidler in de kijker.

  meer lezen

  Fade Out

  Een tijdje geleden fleurden we onze leeszaal op met een ingekaderde schets van componist Thomas Smetryns. Zo wordt bij het binnenkomen meteen de juiste 'toon' gezet!  

  meer lezen

  Nieuwe collega's

  In augustus vervoegde de lieftallige Melissa het MATRIX-team als bibliothecaris. Midden januari verwelkomen we opnieuw twee nieuwe collega’s. We stellen hen graag aan u voor. Welkom Ann en Bert! 

  meer lezen
  Syndicate content