MATRIX op De Zomeracademie

15/07/2019 --> 21/07/2019

Artistiek. Grensverleggend. Biotoop. Het zijn drie woorden waarmee je de Zomeracademie zou kunnen omschrijven. Al zijn verfrissend, intens en creativiteitsbom eveneens van toepassing. Reeds meer dan 15 jaar slaan De Veerman en Destelheide de handen in elkaar om een 100-tal enthousiaste makers een kader te bieden waarbinnen zij zich kunnen onderdompelen in een kunstdiscipline.

Naar jaarlijkse gewoonte is ook MATRIX van de partij met een muzikaal atelier. In het atelier ‘Orchestre Sauvage’ nemen docenten Jo Zanders en Bert Bernaerts je mee op zoektocht naar unieke klankkleuren en naar de klankkunstenaar in jezelf. 

Hoe kan je de grenzen van je eigen muzikaliteit verleggen door te werken met zelfgebouwde of experimentele instrumenten? Op welke manier kan je zelfbouw-instrumenten inzetten in een artistiek of educatief parcours? Hoe kan je deze instrumenten combineren met klassieke instrumenten? Als eerste aanzet leer je een aantal instrumenten bouwen en bespelen. Een versterkte kalimba, iPhone-shakers, zeeschelpen in verschillende tonen, boventoonfluiten en blaasinstrumenten die gebruikmaken van embouchures (ontwikkeld door CFMI Lille). Daarna onderzoeken we de verschillende contexten waarin deze instrumenten tot hun recht kunnen komen, van muziekinitiatie tot muziektheater. Als kers op de taart spelen we met zijn allen een slotconcert met ons zelfgebouwd instrumentarium.

Meer over ‘Orchestre Sauvage’ op De Zomeracademie –>

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!