Skip to content

Parcoeur

Parcoeur - Hedendaagse muziek voor en door leerlingen van het Deeltijds kunstonderwijs.

Tijdens Parcoeur verandert Handelsbeurs Gent in een labyrint van wonderlijke klanken en creaties. Hiervoor sturen verschillende muziekacademies hun leerlingen uit. Niet alleen om te verrassen met eigenzinnige uitvoeringen van bestaand werk, de poort staat ook wagenwijd open voor eigen composities en improvisaties, cross-overs en experimenten met nieuwe technologie.

Een gids neemt je op sleeptouw, tot aan de ‘grand finale’.

Parcoeur 2020

Parcoeur is een samenwerking tussen MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] en Handelsbeurs Concertzaal en vindt dit jaar plaats op zaterdagnamiddag 14 maart 2020.

Tijdens Parcoeur nemen leerlingen uit muziekacademies je mee op een parcours langs verborgen plekken in het gebouw. Ze verrassen met eigenzinnige uitvoeringen van bestaand werk, eigen composities en experimenten met nieuwe technologie. Op avontuur!

Deelnemen

Wil je je je leerlingen laten deelnemen aan dit festival, hen iets laten presenteren (uitvoering bestaand werk, eigen werk, klankinstallatie, performance, sounddesign…) neem dan contact op met Bert Bernaerts of Ann Eysermans. Zij helpen je op weg.

160312_BlindDateMini_(C)_RudyCarlier_131

Vorige edities

Tot en met 2018 bestond Parcoeur in licht gewijzigde gedaante onder de naam Mini Blind Date. Tal van beelden vind je op ons YouTube-kanaal.

flyer_mini_blind_date

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!