Een kleine muziekgeschiedenis van hier en nu

 

## beschikbaar vanaf 29 september ##

 

"MY FAVORITE MUSIC IS THE MUSIC I HAVEN’T YET HEARD."

Deze vaak geciteerde uitspraak van componist John Cage is van toepassing op heel veel componisten én luisteraars. In de westerse kunstmuziek van na 1950 is veel moois te ontdekken: de zoektocht naar vernieuwing kende een ongeziene piek, die uitwaaierde in talloze stromingen en tendensen. Veel van die stijlen klinken menig luisteraar vreemd in de oren en net daarom focust dit boek op dat segment van de ‘nieuwe muziek’.

Een kleine muziekgeschiedenis van hier en nu wil een gids zijn om het veelzijdige landschap van de nieuwe muziek te verkennen, met het volle besef dat geen enkele wandelroute de volledige omgeving kan laten zien. Dit boek combineert een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en hun muziekhistorische wortels met een thematische dwarsdoorsnede van begrippen zoals tijd en ruimte, multimedia en de rol van het internet.

Ruim een dozijn auteurs verleende zijn expertise aan deze publicatie. De meesten onder hen zijn verbonden aan universiteiten en conservatoria in Nederland en België. Allen zijn ze begeesterd door nieuwe muziek. Het boek is dan ook niet alleen bedoeld als handboek voor muziekstudenten, het richt zich ook tot een breed publiek van nieuwsgierige cultuurliefhebbers en (toekomstige) luisteraars van hedendaagse muziek.

Colofon

Een kleine muziekgeschiedenis van hier en nu.
Mark Delaere (red.)

met essays van Filip Rathé, Maarten Quanten, Rebecca Diependaele,
Ann Eysermans, Maarten Beirens, Klaas Coulembier, Melissa Portaels, Yves Senden, Mark Delaere, Yves Knockaert, Kees Tazelaar, Christine Dysers & Joep Christenhusz

268 pagina's
Paperback
ISBN 978-94-6337-268-8
uitgegeven bij Pelckmans Pro - € 40,00 (incl. BTW)